gezondheidscentrum ondiep

Reizigersspreekuur / vaccinaties

Gaat u binnenkort op reis?

Bij gezondheidscentrum Ondiep kunt u terecht voor een deskundig reisadvies en de bijbehorende vaccinaties en/of medicatie.

De praktijk heeft hiervoor een speciale erkenning van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). Wij zijn tevens geregistreerd als Gele Koorts centrum.

Het spreekuur wordt verzorgd door:

  • Oumaima Asaïdi, doktersassistente en opgeleid bij Travel Alert om reizigersadviezen te kunnen geven.
  • Onder verantwoordelijkheid van Wouter Bisseling, huisarts en LCR-geregistreerd reizigersgeneeskundige.

U vraagt een reizigersadvies aan door het vragenformulier in te vullen. Doe dit bij voorkeur 5-6 weken voor vertrek en stuur dit formulier op of geef het af bij de balie van de praktijk. De assistente zal dan binnen enkele dagen contact met u opnemen om een afspraak in te plannen. Tijdens dit consult ontvangt u een passend reisadvies en kunnen afspraken gemaakt worden over eventuele vaccinaties.

Let op: aan het reizigersadvies zijn kosten verbonden, omdat dit niet valt onder de basiszorg. Deze kosten worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door uw ziektekostenverzekering. U krijgt van ons een rekening die u aan ons moet voldoen. Daarna kunt u deze eventueel indienen bij uw zorgverzekeraar.

Bezit u reeds een geel vaccinatieboekje? Neem deze dan mee.


Wat mag u verwachten van een reisadvies?

Het reisadvies is afhankelijk van uw gezondheid en van de reisomstandigheden. Denk bij reisomstandigheden aan de bestemming, de verblijfsduur en het soort reis. Waar verblijft u? Wat gaat u doen?

Wanneer u een afspraak maakt op ons reizigersspreekuur kunt u ervan op aan dat u volgens de meest recente richtlijnen advies op maat krijgt. In uitzonderlijke situaties overleggen wij met het LCR en medische specialisten over het reisadvies voor uw geplande reis.

Op het spreekuur krijgt u aanvullend schriftelijke informatie, zoals brochures en folders zodat u thuis de adviezen nog eens rustig kunt nalezen.