gezondheidscentrum ondiep

Eet uw kind gezond? Beweegt het genoeg?

Je hoort er steeds meer over: gezond eten en bewegen is belangrijk voor je gezondheid. En voor kinderen is dat nog belangrijker. Zij moeten een gezond lichaam opbouwen. In onze wijk Ondiep merk je het ook: op scholen, in het buurthuis, op het consultatiebureau;steeds vaker gaat het over gezonde voeding en bewegen. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe krijg je het voor elkaar om je kind gezond te laten eten als hij zijn mondje stijf dicht houdt? Of meer te laten bewegen als zij niet voor de computer weg te branden is?

Als u wilt, kunnen we u daarbij helpen.

Gezond gewicht


Eén op de 8 Utrechtse kinderen is te zwaar. In sommige wijken is dat zelfs 1 op de 4 kinderen. Als een kind te zwaar is, kan het later problemen krijgen met de gezondheid: overgewicht, suikerziekte, hartproblemen.Daarom steekt de gemeente Utrecht extra energie in gezond eten en bewegen bij kinderen. Dit heet JOGG (Jongeren Op Gezond gewicht).

Wat is JOGG?

De gemeente kan niet alleen voor elkaar krijgen dat kinderen gezonder gaan leven. Daar heb je hulp bij nodig van scholen, huisartsen, dietisten, buurthuis, consultatiebureaus, sportclubs. Maar ook de woningbouwverenigingen, buurtsupers, bedrijven en enthousiaste bewoners doen mee. Allemaal werken ze samen om er voor te zorgen dat kinderen in de wijk makkelijker kunnen sporten en bewegen en gezonder gaan eten en drinken.

Als u vragen heeft of u kind te zwaar is of hulp wilt bij gezonder eten en meer bewegen: u kunt daarvoor terecht bij uw huisarts of de doktersassistent. Samen kijken we hoe u het beste geholpen kan worden.